Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Afvalwijzer

In de AfvalWijzer app is alles te vinden over afval; op welke dag worden de containers geleegd, waar staat b.v. de glasbak, in welke container moet een boterkuipje of een chipszak? Alle info over afval overzichtelijk in één app. Daarnaast is de app te gebruiken om een melding te doen. Denk dan denken aan het melden van kapotte straatverlichting, een losliggende stoeptegel etc.

Functies app AfvalWijzer

Functies van AfvalWijzer
De AfvalWijzer heeft veel functies en is zeer gebruiksvriendelijk. Met deze app maken we het inzamelen van afval makkelijker en overzichtelijker voor de inwoners.

Wat biedt de app:
Overzichtelijke weergave ophaaldata: Zie in één oogopslag welk afval op welke dag ingezameld wordt
Notificaties: Ontvang meldingen van aankomende inzamelmomenten en stel zelf in wanneer je deze herinnering krijgt op je smartphone of in je mailbox.
Pushberichten: Soms is de inzameling tijdelijk anders, of kunnen inzamelwagens bijvoorbeeld niet uitrijden vanwege hevige sneeuwval. In die situaties ontvang je een melding en bericht hierover op je smartphone of in je mailbox.
Met de scheidingsinformatie heb je alle informatie over afval en grondstoffen in gemeente Midden-Drenthe altijd paraat. Met informatie over restafval, gft, PMD, papier en karton, glas, textiel, luiers, de Milieustraat, grofvuil, en elektrische apparaten.
Via het AfvalABC kun je zien welk afval in welke zak gedaan moet worden
Tips: In de AfvalApp vind je handige tips voor hergebruik, recycling en het voorkomen van afval
Locaties containers: Vind de dichtstbijzijnde container voor glas, textiel en luiers via de kaart met de locaties bij jou in de buurt

De inzameldagen zijn in de AfvalWijzer app te zien.

Gratis downloaden
De AfvalWijzer app is gratis downloaden op de telefoon of tablet via de Apple App Store (iPhone, ipad) of de Google PlayStore (Android).